Theorie

Hoe je voor te bereiden op het theorie examen?
Je kan de theorie zelf uit een boek leren, maar wij bieden je ook de mogelijkheid om via onze autorijschool een klassikale theoriecursus te volgen. Deze cursus duurt 2 dagen.
Op de eerste dag wordt alle lesstof behandeld. De 2e dag krijg je een examentraining. Aansluitend ontvangt je een gratis lunch en wordt je gezamenlijk naar het CBR gebracht voor het theorie- examen.
Het voordeel van het volgen van een theoriecursus is, dat je de mogelijkheid hebt om vragen te stellen aan jouw docent en de onderdelen van de theorie waar je wat meer moeite mee hebt uitgelegd te krijgen.
Tevens maakt je tijdens de training kennis met een gelijksoortig antwoordkastje, zoals die bij het CBR theorie examen wordt gebruikt.
Door het volgen van een theoriecursus wordt jouw slagingskans verdubbeld voor het theorie examen.

Screen-Shot-2014-09-24-at-10.05.07
Het theorie-examen voor de personenauto duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de toelichting. Je moet ongeveer een half uur voor aanvang van het examen aanwezig zijn.
Het examen bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel bevat 25 vragen over gevaarherkenning. Het tweede onderdeel bevat 40 vragen, waarvan 30 over verkeersregels en 10 over verkeersinzicht.
Bij gevaarherkenning krijgt je vragen over hoe je zou handelen in een bepaalde verkeerssituatie. Bij verkeersregels en verkeersinzicht gaat het om ja/nee vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal moet invullen.
Je moet minimaal 13 van de 25 vragen over gevaarherkenning en 35 van de in totaal 40 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht goed beantwoorden om te slagen.
Benodigde stukken voor je theoriecursus/ examen:
Een geldige paspoort of identiteitspasje
Recente pasfoto
Wil je toch zelf met een boek of cd aan de slag, dan kan je bij ons terecht voor de nieuwste theorieleermiddelen.
De prijzen hiervan vindt je op de tarievenpagina .

Comments are closed.